de kookworkshops

Als je voor een kookworkshop de kookstudio binnenkomt, beginnen we met een drankje. Zodra iedereen binnen is vraag ik je mee naar de keuken. Tijdens een korte uitleg over het menu laat ik wat ingrediënten zien en proeven. Je begint met de bereiding van alle gerechten en het eerste gerecht wordt al tijdens het koken geserveerd zodat je alvast iets te eten hebt. Dan gaat iedereen aan tafel voor het diner. Vervolgens ga je iedere keer even terug naar de keuken om de volgende gerechten af te maken. Het koken duurt afhankelijk van het thema ongeveer een uur. Het afmaken van de volgende gang duurt ongeveer 15 minuten. 
We sluiten af met koffie en iets lekkers. Je maakt alles zelf, maar ik zorg er voor dat je niet uren in de keuken hoeft te staan en natuurlijk is er tijdens het koken alle tijd voor een glas en een goed gesprek.

‘At first I was a bit sceptical about cooking as an activity but the team spirit soared as soon as we were in the kitchen. I loved it!’

Voor grotere groepen roep ik de hulp van mijn team in. Dit zijn professionals met veel ervaring die je met net zo veel plezier helpen als ik. Met een grote groep worden sommige gerechten 2 of 3 keer tegelijkertijd gemaakt. Zo blijven de hoeveelheden binnen de pannen en heeft iedereen iets te doen.

De kookstudio is knus voor een kleine groep, maar je kan ook met maximaal 30 personen aan één lange tafel eten. Voor een nog grotere groep zet ik er een tafel naast en voor een kleine groep maken we de tafel korter.

Tijdens de kookworkshop hoef je nooit bang te zijn dat mensen de hele avond niet van hun plek komen. Je begint met de bereiding van het diner en iedere keer als een gerecht is gegeten ga je even terug naar de keuken om de volgende gang af te maken. Je bent met je collega’s, vrienden of familie gezellig bezig en je eet ook nog eens heel erg lekker!

‘Dank voor de fantastische avond. We hebben erg genoten en vooral voor het team was het weer een mooie boost. Top!’

Iedereen houdt van Italiaans eten dus met de Italiaanse kookworkshop maak je een goede keus.
Brosse bladerdeegbakjes met buffelmozzarella, zongedroogde tomaat en kappertjes. Deze antipasto wordt al tijdens het koken geserveerd.
Gnudi di ricotta in salsa di pomodori, donzig lichte ricotta gnocchi met een frisse tomatensaus en geurige basilicum.
Bistecchini di manzo alla cacciatora, malse biefstukjes (biologisch vlees) met gefermenteerde citroenschil en verse rozemarijn en 3 bijgerechten.
Bomboloni, reuzensoezen met mascarponevulling en krokante amarettistukjes en chocoladesaus.
Brosse amandeldopjes voor bij de koffie.
Het vlees dat voor de Italiaanse kookworkshop gebruikt wordt is scharrelvlees van de eigen boerderij van mijn slager in Nederhorst den Berg.
€ 72,— per persoon all in.

 de Aziatisch vegetarische kookworkshop 
We
eten tegenwoordig wat minder vlees. En veel Aziaten eten om verschillende redenen weinig of helemaal geen vlees. Ze kennen daarom een verfijnde vegetarische keuken.

In deze kookworkshop maak je verrassend lekkere vegetarische gerechten uit onder anderen Birma, Indonesië, China en Japan. Je gaat aan de slag met tempé, tofu, eieren en natuurlijk heel veel groenten.
€ 72,— per persoon all in.
Deze kookworkshop kan op verzoek ook als veganistische kookworkshop worden gegeven. En deze kookworkshop kan ook met een vlees- of visgerecht worden geboekt.

  Cooking out of the box, de teambuilding kookworkshop
Heeft je team een opkikker nodig? Moet de boel eens worden opgeschud? Doe de kookwedstrijd!

 De groep wordt opgesplitst in 2 teams en ieder team maakt een 3-gangen diner.
Je kookt niet voor je eigen team, maar de teams koken voor elkaar en zitten tijdens het diner tegenover elkaar aan tafel.
Dit is een kookwedstrijd met een jury die beoordeelt op teamwork, originaliteit, organisatie en natuurlijk ook op smaak en presentatie. Je zal versteld staan van de geweldige gerechten die gemaakt worden!

De prijsuitreiking is tijdens de koffie (natuurlijk mét argumentatie): de 1 meter lange gouden pollepel! De chefs van het winnende team schrijven hun naam op de pollepel en gaan er mee op de foto. Die pollepel krijgt natuurlijk een ereplaats op het werk!
€ 79,— per persoon all in.

kookworkshop amsterdam kookstudio leeuw teambuilding
‘Mooi om te zien hoe het samenwerken in de keuken mijn team bij elkaar heeft gebracht. Jullie jurering was to the point en humoristisch. Onze teambuilding sessie was kortom zeer geslaagd!’

Japanese comfort food
Zo koken Japanners thuis, veel groente, weinig vlees, vers, kleurrijk en gezond. Misosoep, knapperige maispannenkoekjes, zoetzure komkommer, gestoomde sperziebonen met sesamdressing, aubergine met zoet misoglazuur, gebakken biefstukreepjes met gembersaus, matcha mascarponepotjes.
€ 72,– per persoon all in.

Franse kookworkshop
Brosse bladerdeegbakjes gevuld met buffelmozzarella, zongedroogde tomaat en kappertjes. Gougères (warme soezen) gevuld met groene puntasperge en half gesmolten brie. Groot rundergebraad gevuld met cèpes (eekhoorntjesbrood) en 3 bijgerechten. Couronne de l’avent uit de Ardèche, een feestelijk gedecoreerde kastanjekrans van crème de marron en bruine rum met quenelles van crème fraîche. Sesam tuiles voor bij de koffie.
Het vlees dat voor de kookworkshops wordt gebruikt is scharrelvlees van de eigen boerderij van mijn slager in Nederhorst den Berg.
Prijs € 72,— per persoon all in.

Als de spuitzak barst!

Voor een goede kookworkshop heb je goede ingrediënten nodig: onze slager
Het vlees voor de kookworkshops  komt van Ton en Els Pouw op de Haarlemmerdijk in Amsterdam. Eigenaar Ton Pouw heeft een eigen boerderij in Nederhorst den Berg. De koeien lopen in de zomer in de wei en in de winter lopen ze in een ruime stal met veel stro om op te liggen. Bijna al het veevoer wordt op de eigen boerderij verbouwd. De kalveren blijven na de geboorte bij de moeder drinken. Dit is topkwaliteit!
Slagerij Ton Pouw