over mij

Na jarenlang in gerenommeerde restaurants te hebben gewerkt was het in 1990 tijd voor iets nieuws. De open restaurantkeuken bestond toen nog niet en ik miste het contact met de gasten en de gezelligheid.
Doordat ik vaak met Johannes van Dam voor het Parool ging eten, ontmoette ik veel nieuwe mensen. Een van hen was Cees Holtkamp. Toen ik bij het toenmalige la Cuisine Française een workshop van hem bijwoonde wist ik dat ik zelf ook kookworkshops wilde geven. De gezelligheid, de bijzondere sfeer als je met een groep in de keuken staat. De blije gezichten aan tafel en de complimenten van de gasten als ze vertrekken, dat was het helemaal voor mij.
Toen ik in 1990  met de kookstudio begon, was ik een van de eerste in Nederland. Sinds 1995 zit ik met mijn kookstudio op de Haarlemmer Houttuinen in het centrum van Amsterdam. 1990 lijkt lang geleden maar dat voelt voor mij niet zo, want ik geniet nog steeds van de groepen en het ontwikkelen van nieuwe gerechten en menu’s.
Zo is het ontzettend leuk om te zien hoe goed de nieuwe kookwedstrijd aanslaat. Beide teams bereiden een 3 gangenmenu met dezelfde ingrediënten. Ik sta regelmatig versteld van de originaliteit en het niveau. En zo leer ik weer van mijn gasten!
Wat ik nastreef is dat mijn gasten zodra ze binnen zijn even alles vergeten. Ik probeer ze onder te dompelen in een sfeer van samen koken en eten.